10.15.2013

An Asado Story | Una Historia de un Asado

We were invited to a true Mendocino asado by the lovely Diego Ortiz Anzorena. Argentines take pride in the particulars of asado-making, and each asador has a different special flair. Diego, a self-proclaimed "intermediate asador", schooled us in the basics and let us take play-by-play pictures. We don't think it's possible to have as much fun looking at the meat as we had eating it, but there you go. Enjoy!

Estabamos invitadas a un asado Mendocino hecho por Diego Ortiz Anzorena. Los Argentinos son muy orgullosos de sus asados, y cada asador tiene su propio estilo de asar. Diego nos dijo que el es un asador "nivel intermedio". El nos enseñó como se hacen, los asados. No creemos que ver estas fotos de la carne será tan divertido que comer la, pero bueno, aqui estan. Provecho!
Step (1): Wood fire. Only. No charcoal here. | Etapa (1): Fuego de leña. Nunca carbón.

Step (2): Spread the coals. Add the meat when your hand above the fire gets hot but does not burn. The key to good asado is the slow smolder. | Etapa (2): Esparcir la leña y poner la carne cuando el fuego esta caliente pero no tan caliente. Es importante que la mano no se quema. 


Step (3): Flip the meat, eventually. Each piece of meat is coated with salt - medium grain salt. | Etapa (3): Girar el carne. La carne esta cubierta con sal - sal para parilla.
Step (4): Add the sausages. Beefy beef sausages. | Etapa (3): Poner el chorizo en la parilla.



Step (5): Continue adding new wood to an inferno in the corner to ensure a constant refreshment of coals. | Continuar poniendo leña nueva al fuego para asegurar que siempre hayan nuevas brasas.   


Step (6): Make sure your asador has a creative twist. Ours did - the EggBell. | Etapa (6): Asegure que tu asador tenga un specialidad creativo. El nuestra si tenia - el Heuvo Morón.


Step (7): Lastly, make sure the asador stands proudly with his meat so you can photograph him. | Etapa (6): Finalmente, asegure que tu asador se pare para la foto con su carne.
 


Step (8): Devour all the meat without remembering to photograph any of it. Photo courtesy of Diego Ortiz Anzorena. | Etapa (8): Comer todo sin recordar sacar ningun foto. Photo cortesía de Diego Ortiz Anzorena.

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